"OLAV" på filmfestival

monkeybread.png

Endelig kan vi gi en oppdatering!

Vår kortfilm “OLAV” er meldt på til sammen 7 filmfestivaler, og den første gikk av stabelen i helga som var.

“The Monkey Bread Tree Film Awards” er kanskje et rart navn, men det er en respektert filmfestival blant uavhengige filmskapere. Dette er da en amerikansk filmfestival som foregår kun på nettet. De er også en IMDb-kvalifiserende festival, noe som i bunn og grunn vil si at alle nominerte og vinnende filmer kan bruke dette som reklame på verdens største filmnettside. Hovedkategoriene er delt inn i budsjett, og vi meldte oss på kategorien “Kortfilm med budsjett under $5000”. Festivalen hadde til sammen om lag 600 påmeldte filmer.

Da filmen ble akseptert til festivalen var vi i ekstase! Det er langt i fra alle filmer som kommer med, så det å bli akseptert var en stor seier i seg selv.

Dessverre vant vi ingen priser, men vi ble henrykt av å bli nominert av juryen til to kategorier, begge uavhengig av filmens budsjett:

Best Direction - Jørund Moltubakk, Andreas Ven Langø, Stig H. Moltubakk Pedersen
I denne kategorien var det 6 nominerte, og juryen hadde følgende å si om OLAV:

“The film encapsulates a sense of community and the impact individuals have on one another, something rarely brought to the screen with clarity, especially in the case of short films. There’s even a slight Roy Andersson feeling about this film. It’s great!”

Best Editing - Stig H. Moltubakk Pedersen
I denne kategorien var det 4 nominerte, og juryen hadde følgende å si om OLAV:

The editing of Olav – “Thoughtfully assembled, and often done so with a care for preserving the performances of the actors in the best way possible.”

Ganske kult for en liten budsjettfilm fra Hemne!

Det er en skikkelig god følelse å få så gode tilbakemeldinger fra en helt uavhengig kilde. Stor klapp på skulderen til skuespillere, crew, og alle som var med på å gjøre “OLAV” til det den er.

Da er det bare å sette seg tilbake på pinebenken, vente på neste festival og gjenta prosessen. Inntil videre sitter vi igjen med et herlig sitat fra Amerika:

It’s great!
— The Monkey Bread Tree Film Awards om "OLAV"